Tuesday, November 27, 2012

time to read tolstoy




coat - thrifted / bag - mango / scarf - c&a / shoes - baťa

Protože je venku tak strašně ošklivo, že já mám problém vůbec fungovat natož dělat věci které musím udělat (prokrastinace jede u mě ve velkém), přidávám fotky někdy z minulého týdne, kdy nebyla taková zima a vytáhla jsem svůj veselý károvaný a kupodivu červený (můj vztah k červené o pár článků níž) kabát.

Přesně čas na to otevřít ruské klasiky.

Sunday, November 25, 2012

love-my-school girl





shorts - thrifted / bag, shirt - Origami / shoes - baťa

Ve středu jsem byla na mimořádně vydařeném Origami night shoppingu odkud jsem si odnesla tuhle skvělou košili a Daft punk ispired tašku. Tu jsem tam prostě nemohla nechat, protože tihle dva Francouzi a já, to je láska na celý život.

--

Last Wednesday I attended great Origami night shopping and I got this shirt and Daft punk inspired bag. I couldn't left her there cause me and those two French is love forever.

Wednesday, November 21, 2012

hold your color against the wall








trousers, necklace - h&m / shirt - thrifted / coat - ny / bag - mango / shoes - bata

Začínám mít pár oblíbených míst na focení a tohle mají obzvlášť rády ultra barevné kalhoty, které jsou v poslední době jediné, které beru na  sebe (aka hledám dobře padnoucí kalhoty). Protože se líp cítím v sukni, je pro mě zkrátka záludným oříškem nakupovat kalhoty. Jak jste na tom vy a kalhoty?

Sunday, November 18, 2012

make my heart complete






skirt - my design / blouse - new yorker / shoes - jeffrey campbell / earrings - vintage / cuff - h&m

Někdy na začátku oktávy jsem jásala nad svým prázdným rozvrhem. Jak šeredně jsem se pletla, můj prázdný rozvrh se totiž rychle naplnil a můj nejlepší kamarád je teď pocit, že nic nestíhám.

Tuhle sukni jsem ušila v rámci konceptu do mého portfolia na VŠ a nemůžu se jít nabažit. Pouze ta látka při šití neuvěřitelně zlobila a krabatila se a málem mě připravila o nervy.

--

At the very begging of senior year I was excited about how much of free time I have. I was terribly wrong because now my best friend is a feeling of time pressure.

Anyway, I made this skirt for my college-exams file and I adore it even though the cloth almost drove me crazy.

Tuesday, November 13, 2012

meet my girlfriend





skirt - h&m / body - undiz / scarf - c&a / bag - mango / shoes - new look

Asi si nezvyknu na sobě na monotone outfity. Výjimku tvoří černá. Celočerný outfit nic nikdy nezkazí. Hodně ráda černou doplním zlatými šperky, takže se nikdo nemůže divit, že i moje šaty budou černé se zlatými doplňky. tyhle boty se zlatým podpatkem to krásně podtrhují, ale asi zabijáčtější boty nevlastním. Ale jak s oblibou říkávala moje babičky, když jsem byla malá pro krásu se musí trpět a frajeřina nezebe.

Co vy a černá?

Wednesday, November 7, 2012

red wine





hat, blouse - h&m / scarf - c&a / skirt - tally weijl / shoes - deichmann / bag - almini

Pravda o mně a o červené barvě je taková, že se nesneseme jinde než na doplňcích, rtěnce nebo na nehtech. Vlastním všehovšudy jedny červené šaty a tím červená končí. Na červenou rtěnku naopak nedám dopustit a tyhle boty jsem v obchodě zkrátka nemohla nechat (ikdyž bych se nezlobila, kdyby Deichmann začal velikost 41 dělat o trošku větší). Zkrátka a dobře červená bude u mě hrát vždycky jenom druhé housle, ale myslím, že to jí sedí nejlépe.

--

The truth about me and red colour is that we can stand each other only if it is on accesorizes, lipstic or nails. I own only one red dress and that's all about red. However I can't imagine  myself not wearing red lipstick and i just couldn't leave this pair of shoes in the shop (although I wouldn't mind if they made the size 41 bigger). In short, the red colour will always play a second role but I think it fits it good.

Monday, November 5, 2012

oh great!




Dnešní článek je složen pouze z fotek nového Canonu Oksanky. Všechna práva, i na můj křenívý obličej tedy patří jí. I moje srdce.

Friday, November 2, 2012

Plzeň trip











1.-4. Toulky Plzní
5. návštěva Šttrůůůdlárny
6.-9. Cíl výletu - den otevřených dveří na univerzitě
10. Outfit + nové boty!

Celkem dvě hodiny v autobuse, mírná nervozita, nádherné počasí, lenivé toulky městem, ochutnávka ve Štrůdlárně, dojmy z prostor ateliérů, těšení se na vysokou školu, přednášky - a to všechno byl můj výlet do Plzně.