Wednesday, February 25, 2015

bernini would be proud


Důkaz toho, že svá předsevzetí plním, šaty na maturitní ples + školní cvičení na módní fotografii = výraz jak od Berniniho.

-- 

A prove I keep my reoslutions going, prom ball dress + fashion photography exercice = modern Bernini


Monday, February 16, 2015

on a right place




Jako jedno ze svých předsevzetí (kromě toho, že bych se ráda zbavila iracionálního strachu z telefonování), jsem si sama sobě zadala, že tenhle rok začnu svoji skříň zaplňovat kousky, které si navrhnu a ušiju sama. Jeden motiv je zcela praktický, sic to, že je to výborný trénink, neboť ač se to zdá či ne, ale pěkně ušít kus oblečení je umění samo o sobě!
 Pro druhý motiv nemám přívlastek, ovšem je to směsice toho, že už mě nebaví sezónní kolekce mně dostupných oděvních značek, vyrobené velice často z materiálů, které nevydrží ani tu jednu sezónu (vážně, už žádná viskóza) a rychlosti střídání sezónních kolekcí a všeho co s tím souvisí. Mám na mysli například toho, že každý, kdo si kupuje pomalu každý týden nové oblečení by se měl podívat na Norský Sweatshop a vážně se zamyslet nad tím, jestli už těch věcí nemá doma dost. Banalizovala bych to na to, že pokud nebude poptávka, ubyde i nabídka a nebo se nabídka zlepší. Ale to je samozřejmě sladká utopie. Zatím

Nicméně tímhle svým předsevzetím získám kusy přesně podle mých představ mínus chození do přetopených obchodních center a pláčem nad úbytkem z účtu.

One of my new years resolution was that this year I would like to begin filling my closet with pieces designed and made by me. One motive is obvious - it's like the best training, 'cause sew something properly is a piece of art.
My second motive is that I'm tired of season collection of brands i use to shop at. I mean, I just have enough of materials enduring not even the one season they were designed for. Seriously no more viscoze. Furthermore I was thinking a lot about this really fast pace of changing seasons. Everyone buying new clothes almost every week should really watch the Norwegian Sweatshop and to think if they really need that much stuff.

Anyway with this resolution I will gain pieces I would search for a very long time and I will cry no more over my bank account. High five!




P.S.: .. jo a tenhle rok všechno s nadhledem a úsměvem